Goede energie op Landgoed Plattenberg

In 2016 hebben we het landgoed al goed in zijn energie gezet. Maar door verandering in de directie is het belangrijk om de energie hier coherent aan te laten zijn. Zo heeft de huidige directeur besloten om het stokje over te gaan geven. Het is een intensief traject van een jaar. Ik vind het leuk om te ervaren wat het voor ons bedrijf betekent. Ik ben nu veel bewuster bezig met de doelen die ik heb gesteld en ervaar dat dit ook een levend document is.

Het effect op onze natuur

Na het traject van 2016 heb ik vooral gemerkt dat de natuur op het landgoed daar heel erg goed op reageerde. De eikenprocessierups blijft buiten ons terrein. In de droge zomer van 2018 zijn er weinig rododendrons doodgegaan, terwijl ik om me heen hoor dat er op andere landgoederen veel planten doodgingen. Ook zijn er veel vogels op landgoed Plattenberg. De natuur doet het heel goed.

Ze voelen het al als ze ons terrein opkomen

We zijn nu een paar maanden onderweg in het huidige traject. Ik merk dat de communicatie onderling beter gaat. Er komen nieuwe ideeën gewoon op ons pad. De verbouwingen zijn goed verlopen en naar wens. De eigenaar heeft het stokje voor 90% overgedragen en houdt zich alleen nog op de achtergrond bezig. Er zijn nieuwe bedrijven bijgekomen die een kantoor huren op ons landgoed. Iedereen die ik spreek geeft aan dat het een hele fijne plek is en dat ze dat al voelen als ze het terrein opkomen.

Ik ben benieuwd welke mooie dingen er nog meer gaan gebeuren als we verder zijn in het traject en als het traject is afgerond. Maar energie blijft na het traject ook zijn werk doen.

Mooi vak

Energie… ik voel me een bevoorrecht mens om deel uit te mogen maken van een mooie groep mensen die allemaal energetisch werk verrichten. Iedereen met zijn eigen kwaliteiten. Het mooie van dit vak is dat het zich blijft ontwikkelen. Door op een andere laag te gaan gronden, kan je makkelijker komen bij al je creatieve ideeën en deze gaan neerzetten. Het blijft dus niet bij dromen alleen, de energie wordt zo op de aarde gezet. En ik merk dat op ons landgoed Plattenberg.

Wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Bij de bedrijven die ik op dit gebied begeleid heb ik positieve veranderingen gezien. Ze komen in een betere flow en de energie is weer letterlijk gaan stromen. Er zijn veel mooie ideeën ontstaan en neergezet of ze zijn een weg ingeslagen die ze daarvoor niet konden zien. Teams die weer goed samenwerken. Communicatie verbetert.

Energiestroom in je huis

Naast dat ik bedrijven begeleid, geef ik cursussen en advies voor huizen. Een tijd terug heb ik een groep laten zien hoe de energiestroom in hun huis is, waar het weglekt en waar het stokt. En wat ze kunnen inzetten om het te verbeteren. Daarbij gaf ik ze een persoonlijk advies op basis van hun Chinese geboorte-elementen. Iedereen was heel erg enthousiast en ze zijn ermee aan de slag gegaan.
Van de week kwam ik iemand van deze groep tegen en zij gaf aan dat ze haar slaapkamer heeft omgegooid. Ze heeft haar bed anders neergezet, in de richting wat volgens haar elementen het beste is. Sindsdien slaapt ze lekkerder, ze heeft meer ruimte gekregen in haar slaapkamer en het lukt haar om haar slaapkamer opgeruimd te houden.

Kleine ingrepen om de energie te verhogen

En een tijd geleden had ik iemand aan de lijn, waar door omstandigheden haar appartement niet meer lekker aanvoelde. Ik gaf haar een paar adviezen. Voor het appartement kon ik niet veel doen, maar met een paar kleine ingrepen kon ze de energie van haar appartement verhogen. Met als resultaat dat haar energie ook verbeterde. De belangrijkste boodschap die ik haar gaf, was: sta open voor de cadeautjes op je pad en zorg dat als het goed voelt, je ze aanpakt.
Na twee maanden belde ze me op dat haar leven totaal veranderd was, dat ze nu in een huisje woont vlakbij het strand en dat ze veel beter in haar vel zit. Ze vertoeft veel in de natuur waar ze enorm kan opladen en daardoor ook de tegenslagen die ze heeft gehad beter kan handlen.

Wat wordt ik blij van dit soort opdrachten en wat heb ik toch een mooi vak.

Ben je naar aanleiding van mijn verhaal nieuwsgierig wat ik voor jouw bedrijf of huis kan betekenen? Neem dan contact op met Melinda de Hond.