Het leven begint bij 40 en het wordt pas leuk bij 50, was een uitspraak die ik vorige week op mijn 50ste verjaardag te horen kreeg. Iedereen vroeg aan mij: vind je het niet moeilijk? Nee, hoor ik kon niet wachten! Leeftijd zegt mij eigenlijk niets. Voor mij voelt het ook zo dat ik nu echt mijn levensdoel kan leven en neerzetten. Elke leeftijd en fase in je leven heeft een doel en zijn eigen leermomenten.

Kracht, balans en levensdoel

De laatste 20 jaar heb ik me vooral gericht op diverse opleidingen op het gebied van levensenergie, transformatie en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben nooit uitgeleerd en vind het heerlijk om nieuwe ervaringen op te doen en deze weer in te zetten in mijn eigen leven en werk. Ik sta nu in mijn eigen kracht en blijf beter in balans. Ook weet ik wat mijn levensdoel is voor dit leven, namelijk: mensen bewust maken dat als de energie in balans is, welzijn en welvaart van Moeder Aarde en de mens verbetert.

Ik heb zoveel mooie veranderingen gezien bij bedrijven en in de natuur, waar ik de energie in balans hebben gezet.

Hoe reageert de natuur?

Ik geef je een voorbeeld als de energie van de natuur in balans is. Op landgoed Plattenberg hebben we veel rododendrons, bij vele landgoederen zijn deze dood gegaan tijdens de extreme droogte in 2018. Op de Plattenberg zijn er een paar doodgegaan, deze stonden al op de lijst om gesnoeid te worden omdat ze niet gezond waren. Vorig jaar, in de periode toen het even 40 graden was, lieten de krentenboompjes ineens binnen een dag al hun blad vallen. Ik was even bang dat dit het einde was van de krentenboompjes, maar ik zag ze dit voorjaar weer volop bloeien. De natuur is heel flexibel, maar kan een steuntje in de rug gebruiken om nog vitaler te worden. Veel bezoekers die op het landgoed komen, zeggen: wat is dit een fijne plek!

Bedrijfsmatige verbeteringen

Het beheer van Landgoed Plattenberg heb ik overgenomen van mijn vader. We zijn echt een familiebedrijf en iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, ideeën en meningen. Het is normaal dat, als een nieuwe generatie het stokje overneemt, er veranderingen komen. Niet alleen bedrijfsmatig, maar ook in de energie van het bedrijf. Daardoor heb ik de levensenergie van het landgoed weer in balans gezet, met mij als beheerder. Ik merk dat de overdracht vloeiender is verlopen. De communicatie onderling is ook verbeterd. We hebben nieuwe huurders erbij gekregen en we hebben mooie nieuwe plannen voor de toekomst.

Verandering van de wacht, wat dan?

Iedereen zet zijn eigen stempel in het bedrijf, waar je ook werkt. Op het moment dat het management of de directie verandert, of dit nu bij een familiebedrijf is of bij een groot concern, verandert de energie van het bedrijf. De nieuwe manager/directeur heeft wellicht een andere visie, werkt op een andere manier, benadert zijn werknemers en de klanten op een andere manier etc. Dit heeft allemaal invloed op de energiestroom van een bedrijf. Het zou daarom zo goed zijn, op het moment dat het stokje wordt overgedragen op managementniveau, dat dan ook de energiestroom van het bedrijf wordt gecheckt, of daar geen grote veranderingen zijn gekomen en deze weer in balans te brengen. Dit komt de bedrijfsresultaten en het welzijn van de werknemers ten goede.

Wil je meer weten hoe de energiestroom van je bedrijf nu is en wat er verbeterd kan worden? Neem dan contact met mij op.