Sinds 1987 loop ik bijna elke dag langs een hele oude beuk op ons landgoed. Elke keer dat ik er langs loop voel ik connectie met de boom en heb ik veel ontzag en respect voor deze mooie oude beuk. We hebben vele oude bomen op ons terrein staan, maar deze beuk heeft een speciale plek ik mijn hart, deze beuk vraagt om respect. Als ik naar hem kijk dan denk ik, jeetje welke verhalen heeft deze beuk wel allemaal niet te vertellen? De beuk staat er al voor 1860.

Nieuwe ontdekkingen

Het grappige is dat ik nog steeds nieuwe dingen ontdek in of op de beuk. Zo zag ik laatst dat er initialen in de beuk staan, al behoorlijk vervaagd, dus ze zullen er al jaren inzitten. Grappig dat ik dit nu pas zie.

Mijn beukstoel

Sinds 3 jaar doe ik ook het onderhoud van de tuin. Dan wil ik af en toe even uitrusten en zo ontdekte ik dat ik een van de wortels van de boom kan gebruiken als een lage stoel. Dan voel ik de koude bast van de boom tegen mijn rug. Naarmate ik langer zit, voel ik de bast warmer worden. Ik voel me gesteund en gedragen als ik tegen de beuk zit. Zittend op mijn beukstoel sluit ik mijn ogen en voel me een met de beuk. Ik laat mijn vrije fantasie gaan over wat de beuk allemaal heeft meegemaakt.

Er waren eens…

Eigenaren van de buitenplaats Plattenberg vinden een mooie vitale jonge beuk om vlak bij de herberg/het rechtshuis neer te zetten. Ze planten de beuk met liefde en vertroetelen hem, zodat de beuk mooi en sterk kan worden. Het jonge beukje geniet van alle gasten die in de herberg komen en hij luistert naar alle verhalen die de mensen vertellen, vooral over wat ze hebben meegemaakt tijdens hun handelsreis. De verhalen van de mensen die terecht staan vindt de beuk soms wat angstig, omdat hij wel eens een trap krijgt van zo iemand. 
De beuk leert veel over wat er in de wereld om hem heen gebeurt. 

Nieuw tijdperk

Tot het moment dat de herberg wordt verkocht aan de Baron van Lynden van Sandenburg.
Na een aantal jaren gooit de Baron de herberg/het rechthuis plat om er een buitenverblijf te bouwen, met koetshuis, oranjerie en stallen. Het wordt eens stuk rustiger op de Plattenberg en de beuk kan zich nu volledig richten op zijn eigen groei en ontwikkeling. Hij groeit en groeit en staat in zijn volle glorie te prijken. 

De beuk deed een nieuwe ervaring toen verliefde stelletjes stiekem achter hem stonden te zoenen, ze vereeuwigden hun liefde door hun initialen te kerven in de boom. De beuk besefte dat hij een monument aan het worden was. Dat naast verliefde stelletjes nu ook vogels hun weg vonden in zijn boomholtes om te paren en kinderen groot te brengen. Er wass veel vreugde en liefde rondom de beuk. De mensen kwamen er om te genieten van hun vakantie en de rust.

De zusters

Na een donkere tijd van de oorlog, wordt de Plattenberg ineens bevolkt door vrouwen, . Er komt weer wat meer reuring rondom de beuk. Dit vindt de beuk wel erg leuk en hij geniet weer van de nieuwe indrukken die hij opneemt. Wat een andere energie hebben deze vrouwen, ze zien er anders uit en hun energie voelt anders dan de vorige eigenaar. Er wordt ook gezongen en dat is een nieuwe ervaring voor de beuk. Er komen nu meer mensen uit het dorp langs. Kinderen spelen op het terrein en de beuk geniet enorm van de vrolijkheid die de kinderen met zich meebrengen. 

De verandering naar digitaal tijdperk

Ineens komen er veel auto’s op het terrein en worden er auto’s rondom zijn wortels neergezet. Mensen hebben meer haast en kijken veel minder om zich heen. Ze zien de beuk in al zijn glorie en liefde bijna niet staan. De beuk merkt op dat de mensen minder verbonden zijn met de natuur, ze hebben stress en alles draait om tijd, geld en apparatuur.

De beuk ziet en voelt dat de omgeving sterk aan het veranderen is: meer geluid, de zuiverheid van de lucht gaat achteruit, temperatuurverandering en er is een raar soort straling gekomen, wat er vroeger niet was. De beuk weet niet goed om te gaan met de zeer snelle veranderingen en ervaart ineens stress in zijn oude levensjaren. 

Levensenergie bescherming

De beuk vindt het een verademing dat ik me bekommer over de gezondheid van de natuur op het landgoed. En dat ik vooral aandacht besteed om de levensenergie van de natuur te verbeteren. Niet via de verbetering van de grond, maar op energetisch niveau, waardoor de beuk en de andere planten op het landgoed beschermd worden tegen de invloeden van buitenaf. De beuk merkt dat zijn stresslevel afneemt en voelt zich meer senang. Waardoor hij zich gezonder en in al zijn pracht en praal kan tonen.

Ben jij nieuwsgierig wat ik kan betekenen om de levensenergie van jouw grond of bedrijf te verbeteren? Of wil je kennismaken met de beuk, neem dan contact met me op.