Graag wil ik je meegeven hoe belangrijk kleur is in je leven en vooral werkomgeving.

Kleur doet ontzettend veel met de ons, meer dan we ons bewust beseffen. Schrijf eens voor jezelf op welke kleur kleding je zelf het liefste aantrekt en wat voor gevoel je dat dan geeft. Sta je bewust voor je garderobekast in de ochtend of trek je aan wat net voor handen ligt?

Je kunt kleur heel goed inzetten tijdens gesprekken met onder andere je klanten, als je weet wat kleur met je kan doen.

In de ochtend

Zelf sta ik tegenwoordig bewuster voor mijn garderobekast en bedenk ik me wat ik heb te doen vandaag en hoe ik me voel. Als ik een belangrijk gesprek heb en ik voel me moe, dan kies ik bewust een kleur die me energie kan geven. Heb ik die dag een bijeenkomst waar veel mensen zijn, dan kies ik een kleur waardoor ik beter dicht bij mezelf kan blijven. Als ik een dag geen afspraken heb en ik me lekker wil terugtrekken en niet wil opvallen, kies ik een kleur uit die daarbij past.

Kleur en je werkomgeving

Het zelfde geldt voor de kleur in je werkomgeving/kantoor. Ik neem aan dat je niet elke dag de kleur van je muur wilt aanpassen. Wel kun je een kleur uitkiezen die je dient, waar je blij van wordt en waar je klanten zich lekker bij voelen.

Belangrijk is: Blijf bij jezelf, wees onderscheidend.
Je hoeft niet mee te gaan met de (woon)trends of wat andere bedrijven doen. Jij hebt je eigen kwaliteiten en laat deze ook tot uiting komen in je interieur van je kantoor.

Felle of juist een zachte kleur?

Om een goede keuze te maken voor de kleurstelling van je kantoor is het belangrijk om een beetje achtergrondinformatie te hebben welke invloed kleur heeft op ons. Doordat je meer weet wat kleuren betekenen, kun je bijvoorbeeld elke ruimte net een andere kleur geven, die de functie van deze ruimte kan versterken. Je hoeft niet met felle kleuren te werken, een kleine nuance van de kleur kan al veel doen in een ruimte. Je kan ervoor kiezen om een muur in een bepaalde kleurstelling te verven, of je gebruikt neutrale kleuren en gaat meer werken met accessoires en kunstobjecten in kleur.

Belangrijk is dat je zelf gaat voelen wat een kleur met je doet!

kleuren stappenplan, wat past bij jou:

Stap 1: Schrijf op welke kleuren je mooi vindt en welke kleuren je niet mooi vindt.

Stap 2: Maak een collage van de kleuren die je mooi vindt en schrijf erbij waarom je de kleur mooi vindt en wat voor gevoel deze kleur je geeft.

Stap 3: Maak een collage van de kleuren die je niet mooi vindt of waar je niet zo veel mee hebt. Schrijf erbij waarom je de kleur niet mooi vindt en wat voor gevoel deze kleur je geeft.
Is er iets veranderd in je gevoel nu je de collage hebt gemaakt van de kleuren die je niet mooi vindt?

Nu heb je voor jezelf op een rij welke kleuren je aanspreken en welke niet en waarom. Hierna is het tijd om naar je kantoorruimte te gaan kijken.

Stap 4: Bepaal in de ruimte welke muren je een accent wilt geven. Dit kan je doen door een muur te schilderen of te behangen.

Stap 5: In de bouwmarkten kun je grotere stalen krijgen van kleuren. Zet deze tegen de muur aan en ga voelen wat deze kleur(en) met je doet als je er een tijd naar kijkt en of die kleur past op die muur.

Stap 6: Kom in actie, schilder of behang de muur met de kleur(en) die je hebt gekozen.

Doe eens gek op je werkplek

Ondernemen is creatief zijn en uit je comfortzone stappen. Doe eens gek met de kleur van je kantoor, zo zorg je dat je kantoor blijft leven en ook dat je je jezelf elke keer weer verrast en scherp houdt. Gebruik kleur om je doelen te bereiken en je klanten te verrassen.

Schilder of behang bijvoorbeeld een grote houten plaat en hang deze op. Op deze manier kan je makkelijker de kleuren veranderen van je kantoor. Schilder of behang het paneel aan beide kanten anders, zodat je bijvoorbeeld je kleur kan aanpassen met de seizoenen

Bij ons mogen huurders hun kantoorruimte inrichten zoals ze zelf willen en wat past bij hunzelf en de uitstraling van hun bedrijf.